Naslovna > Vijesti > Rizik ulaganja u polovnjake smanjen na minimum

Das WeltAuto

Rizik ulaganja u polovnjake smanjen na minimum

Ulaskom renomiranog brenda Das WeltAuto na bh. tržište, kao zvaničnog ogranka Volkswagen AG koncerna orijentisanog na prodaju polovnih vozila, ponuđen je jedinstvan paket usluga sa garancijom kvaliteta, koja rizik ulaganja u polovnjake smanjuje na minimum

Kupovina polovnih vozila sa sobom neminovno nosi određene rizike, koji u većini slučajeva padaju na teret kupcu. Naći dobro očuvan i tehnički ispravan automobil, sa stvarnom kilometražom i potpunom garancijom danas nije nimalo lako. Tačnije, nije bilo do ovogodišnjeg dolaska kompanije Das WeltAuto na bh. tržište. Podsjećamo da je riječ o svjetski poznatom brendu, odnosno ogranku Volkswagen AG koncerna koji je primarno orijentisan na prodaju polovnih vozila. U skladu sa dugoročnom razvojnom strategijom, generalni zastupnik za marke Volkswagen putnički automobili i privredna vozila, Audi, Seat, Škoda i Porsche, kompanija Porsche BH d.o.o., odlučila je da nakon prodaje novih vozila VAG grupacije svoje poslovanje proširi i na polovnjake.

 

- Veliko mi je zadovoljstvo što bh. javnost mogu upoznati sa novim brendom na tržištu automobila u BiH - Das WeltAutom. Svi koji žele kupiti provjereno polovno vozilo ili zamijeniti svoje staro za novije sada to mogu na jednostavan, brz i siguran način uraditi u Das WeltAutu. Riječ je o internacionalnom brendu, koji je na evropskom tržištu prisutan od 1996. godine. Kao ogranak Volkswagen AG koncerna Das WeltAuto u svom radu primjenjuje rigorozne standarde proizvođača na osnovu kojih se utvrđuje stanje svakog polovnog automobila. To znači da prije puštanja u prodaju svako vozilo u našem specijalizovanom servisu prolazi veoma strogu, standardizovanu kontrolu tehničke ispravnosti. Svi eventualni nedostaci se otklanjaju i vozilo se dovodi u perfektno stanje koje potvrđujemo tako što na njega dajemo garanciju – objasnio nam je Haris Muratović, rukovodilac brenda Das WeltAuto. On je dodao da je Das WeltAuto svoje poslovanje u BiH započeo tokom 2017. godine prvo u saradnji sa kompanijom Porsche Sarajevo, te da je u međuvremenu ona proširena i na ovlaštene partnere Nipex Tuzla, Autorad Brčko i Apolo Mostar. U skoroj budućnosti njima će se pridružiti i Autokomerc V.S. Banja Luka.

 

- Pozvao bih sve zainteresovane kupce da se informišu o našoj aktuelnoj ponudi putem internet stranice dasweltauto.ba ili da dođu direktno na neko od prodajnih mjesta i da se iz prve ruke uvjere u kvalitet vozila koja nudimo, ali i visok stepen naše profesionalnosti. Nadam se da će u budućnosti svima njima prvi izbor pri kupovini polovnjaka biti Das WeltAuto, jer kod nas mogu definitivno znati šta kupuju za svoj novac – kazao je Muratović. On je istakao da je Das WeltAuto jedinstven na bh. tržištu po tome što na sva polovna vozila nudi minimalnu jednogodišnju garanciju, odnosno na 15.000 pređenih kilometara. Osim toga, tu je i usluga mobilne garancije, koja je kreirana u saradnji sa BIHAMK-om i kao takva nudi dodatnu sigurnost kupcima Das WeltAuta da će u slučaju eventualnih nepredviđenih problema na putu dobiti brzu i adekvatnu servisnu podršku.

 

- Das WeltAuto je jedinstven na bh. tržištu i po tome što nudi mogućnost kupovine polovnih vozila uz finansiranje putem Porsche Leasinga po akcijskoj kamatnoj stopi od 3,99%. Koliko imamo visok stepen razumijevanja prema željama i potrebama naših kupaca najbolje potvrđuje činjenica da im osim brojnih pogodnosti nudimo i mogućnost povrata vozila u roku od sedam dana, u skladu sa uslovima koji su opisani u našem garantnom listu. U našem interesu je da kupci budu maksimalno zadovoljni i zbog toga smo spremni da im zamijenimo kupljeno vozilo ukoliko im ono iz nekog razloga ne odgovara. Istakao bih i da za sva vozila iz VAG grupacije nudimo dodatnu opremu uz veoma povoljne uslove kupovine, a pogodnostima treba dodati i besplatan prvi servis na odabrana vozila – izjavio je Haris Muratović. On je podsjetio da Das WeltAuto 2017. godinu planira završiti sa 500 prodatih vozila, te da je za 2018. zacrtan veoma ambiciozan plan koji podrazumijeva proširenje poslovanja na još pet ovlaštenih trgovaca i povećanje prodaje do hiljadu vozila.

PORIJEKLO VOZILA I POGODNOSTI

Najveći broj vozila koja se nalaze u prodajnom asortimanu Das WeltAuta su uglavnom prvi put registrovana na bh. tržištu, kupljena i održavana u ovlaštenim servisima VAG grupacije. Ona su bila predmet zamjena staro za novo, leasing aranžmana ili su korištena kao službena vozila firme Porsche BH, Volkswagen Financial Service grupe, te internacionalne mreže Das WeltAuto. Sva su provjerena, održavana i stručno popravljana ukoliko je to bilo potrebno pod okriljem VAG trgovaca, koji ne smiju praviti nikakve kompromise kako u pogledu tehničke ispravnosti, tako i u pogledu vizuelnog izgleda. Zahvaljujući tim činjenicama Das WeltAuto je u stanju svojim klijentima ponuditi jedinstven paket usluga koje čine:

  1. Garancija na vozilo (12 mjeseci)
  2. Potvrda o tehničkoj provjeri vozila
  3. Profesionalna optička priprema
  4. Garancija zamjene
  5. Probna vožnja
  6. Garancija povrata vozila
  7. Mobilna garancija
  8. Finansiranje i osiguranje
  9. Originalna dodatna oprema

 

Datum objave: 21/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook