Naslovna > Vijesti > Robin Page novi direktor dizajna enterijera

Volvo

Robin Page novi direktor dizajna enterijera

Bivši direktor dizajna enterijera kompanija Bentley Motors zaposlio se na istoj poziciji u švedskom Volvu...

Volvo Car grupacija (Volvo automobili) širi svoj dizajnerski tim novim vrijednim članom. U pitanju je Robin Page, nekadašnji direktor dizajna enterijera kompanija Bentley Motors, koji je sada postao direktor dizajna enterijera u kompaniji Volvo.
Prije dolaska u Volvo, britanac Robin Page (41) je od 2001. godine u slavnoj britanskoj kompaniji Bentley Motors bio na poziciji čelnika enterijernog dizajna. Bio je zaslužan za dizajn enterijera modela Continental i Mulsanne, a osmislio je i enterijer za model State Limouzine, koji koristi britanska kraljica Elizabeta II. Page je karijeru započeo u Jaguaru, a tokom karijere, sarađivao je i sa kompanijama Rolls-Royce i Bugatti.

 

Thomas Ingenlath, potpredsjednik dizajna u Volvu, izuzetno je sretan dolaskom Page-a u njegov tim. „Robin posjeduje bogato iskustvo stvaranja visokokvalitetnog luksuznog enterijera. Obzirom sa želimo podići ljestvicu kada je u pitanju dizajn enterijera budućih Volvo modela, Page će igrati glavnu ulogu u ovom procesu“ - rekao je Ingenlath.
„Ovo je veoma uzbudljivo vrijeme za pridruživanje kompaniji Volvo, obzirom da je ista u procesu stvaranja unikatnog dizajnerskog jezika i jačanja identiteta po kojem je svjetski poznata. Kada je u pitanju enterijerni dizan, moj je cilj iskoristiti moderno skandinavsko umijeće izrade i dovesti brend na izrazito luksuzan nivo“ - izjavio je Page.

Datum objave: 11/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook