Naslovna > Vijesti > Rođen za trkačku stazu

Moćni Meksikanac

Rođen za trkačku stazu

Meksički proizvođači tvrde kako ova “raketa” može da do “stotke ubrza za samo 3, 7 sekundi…

Meksička kompanija Vuhl, objavila je zvanične fotografije, ali i tehničke podatke o novom sportskom superautomobilu sa otvorenim krovom. Ovaj model, koji će da nosi oznaku 05, imaće svoj debi na manifestaciji Goodwood Festival od Speed, koja se održava od 11. do 14. jula u Velikoj Britaniji.

 

Kako je otkriveno, ovaj “moćni meksikanac”  izuzetno lake konstrukcije, namjenjen je, kako za vožnju po običnim putevima, tako i za trkačku stazu. Na manifestaciji u Britaniji, imaće priliku da se suprotstavi odličnim sportskim automobilima, ka što su KTM X-Bow, Bac Mono i Ariel Atom.

 

 

Šasija je izrađena od izuzetno kvalitetnog aluminijuma, dok je tijelo izgrađeno od prilično ojačane plastike. U opciji su takođe i materijali od ugljeničnih vlakana. Ovaj automobil je izuzetno lake konstrukcije. Naime, njegova težina iznosti svega 695 kilograma.

 

Za pogon ovog lakog sportaša biće upotrebljen Fordov 2.0 litarski četvorocilidarski EcoBoost turbo-benzinski motor, koji nam je poznat iz modela Focus ST, i biće pojačan na 289 KS, uz maksimalni obrtni momenat 400 Nm.

 

Šestotepeni ručni mjenjač prenosi snagu na zadnje točkove. Iz ove kompanije su objavili kako su već počeli da primaju narudžbe za model 05, te da će prvi primjeri kupcima da budu isporučeni u proljeće iduće godine.

 

Za sada, automobil će da se prodaje samo na tržištu SAD-a i Velike Britanije, ali proizvođač vrlo brzo planira da počne ga proizvodi i u cijeloj Evropi, Kini, na Bliskom Istoku, kao i na drugim svjetskim tržištima.

 

Cijena u Velikoj Britaniji, bez poreza i troškova prevoza kretaće se od 65.000 evra. 

 

 

Datum objave: 04/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook