Naslovna > Vijesti > Rođendanski par ljepotica

Jaguar E-Type

Rođendanski par ljepotica

Jaguar E-Type obilježava šest decenija otkako je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 1961. godine, te je Jaguar u tu čast pripremio šest parova potpuno restauriranih coupea i roadstera...

Smatran jednim od najljepših automobila na svijetu Jaguar E-Type 15. marta slavi 60. rođendan. Da bi proslavio godišnjicu, Jaguar Classic je pripremio E-Type 60 kolekciju koja se sastoji od šest coupea i šest roadstera koji su u potpunosti restaurirani. Coupe je obojen u Flat Out Grey boju, dok njegov roadster kolega ima nijansu Drop Everything Green, inspirisanu originalnim bojama od prije šest decenija. Jaguar kaže da ove šeme boja neće biti ni na jednom drugom modelu, jer su specijalno rezervisane za E-Type 60 kolekciju.

 

 


Revitalizovani E-Type coupei i roadsteri sada se isporučuju sa petostepenim ručnim mjenjačem sa jačim aluminijumskim kućištem za poboljšanje izdržljivosti. Jaguar Classic poručuje da su brzine prenosa približnije sportskoj vožnji i da će mijenjanje brzina biti mirnije. Nadograđeni mjenjač povezan je sa 3,8-litarskim šestocilindričnim motorom od 265 KS. Da bi išao u korak sa vremenom, Jaguar je preporođeni E-Type opremio savremenijim multimedijalnim sistemom opremljenim Bluetooth vezom i satelitskom navigacijom.

 


Coupe dolazi u unutrašnjosti sa crnom glatkom kožom, dok je kabina roadstera obložena Suede zelenom bojom. Oba izdanja dijele prigodne logotipe sa oznakom ,,1961-2021“, kao i zlatni 24-karatni taster na upravljaču kao omaž originalnom E-Typeu iz 1961. godine. Šest parova dolazi u kompletu sa odgovarajućim navlakama za vozila, alatom i torbama za odlaganje stvari. Detalji o cijenama nisu objelodanjeni, ali s obzirom na to da Jaguar Classic za Reborn E-Type traži 315,000 funti, može se očekivati da će par ovih ljepotica koštati oko 850,000 funti.

Datum objave: 12/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook