Naslovna > Vijesti > Sa R oznakom isključivo na stazu

Pagani Huayra R

Sa R oznakom isključivo na stazu

Nakon 10 godina od predstavljanja Huayra modela, Pagani će konačno predstaviti hardcore izdanje sa R oznakom koje će kao i prethodnik Zonda R biti namijenjeno samo za stazu...

Prije nekoliko dana Pagani je sa još jednim teaserom najavio hiper automobil namijenjen isključivo za stazu – Huayra R. Najava otkriva jako malo detalja o predstojećem trkačkom automobilu, ali za istinske ljubitelje mnogo je bitniji atmosferski V12 agregat, koji bi trebalo da bude najsočniji dio ovog vozila. Proizvođač je još jednom objavio mračnu fotografiju, ali nakon softverske korekcije tajnovita silueta se pretvara u čitav automobil.

 

 


Kao što se može očekivati, promjene na Huayra R modelu u odnosu na standardnu Huayru nisu astronomske. Ima istu konfiguraciju farova, sveukupan oblik tijela i bočne retrovizore montirane na blatobrane. Poklopac motora dobio je usku naljepnicu i oznaku ,,1“, što se može naći i na bočnoj strani hiper automobila. Naravno, masivno zadnje krilo je obavezni dio paketa uz očekivane aero nadogradnje. Do ovog trenutka kompanija nije spominjala tačan datum otkrivanja Huayre R, ali najvjerovatnije im neće trebatno mnogo vremena za to. Podsjećamo, standardna Huayra stigla je prije čitavu deceniju, tako da njena verzija orijentisana samo na stazu u najmanju ruku dolazi uskoro.

Datum objave: 15/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook