Naslovna > Vijesti > Sajam automobila u Ženevi se vraća iduće godine

Teme

Sajam automobila u Ženevi se vraća iduće godine

Nakon što je ovogodišnji sajam otkazan zbog globalne pandemije korona virusa, organizatori najavljuju povratak za kraj februara 2022. godine...

Stigla je potvrda organizatora da će Geneva Motor Show biti održan sljedeće godine. Sajam će biti otvoren za javnost između 19. i 27. februara 2022. godine, nakon što je ovogodišnja izložba otkazana zbog pandemije korona virusa. Organizatori su početkom ove godine poslali upit proizvođačima koji su se izjasnili protiv prisustva na ovogodišnjem događaju. 91. po redu sajam u Ženevi će pokušati da nadoknadi gubitke koji se zbog ovogodišnjeg neodržavanja procjenjuju na 11 miliona švajcarskih franaka. Vlada Švajcarske je organizatoru u junu prošle godine ponudila kredit od 16.8 miliona franaka koji je odbijen zbog uslova koji su predviđali uplaćivanje prve rate u junu 2021. što je bilo nemoguće jer usljed otkazivanja ovogodišnjeg sajma nisu zabilježeni prihodi.

 

 


Fondacija ženevskog sajma je nakon nemogućnosti obezbjeđivanja kredita donjela odluku da proda prava firmi Palexpo SA, što je spasilo sajam od potpunog otkazivanja ili sudbine slične sajmu u Frankfurtu koji će biti preseljen u Minhen i održavaće se u nešto manjem obimu od dosadašnjeg. Važnost sajma za Švajcarsku ekonomiju potvrđuje i činjenica da je Geneva Motor Show najveći javni događaj u državi, te da se ukupna šteta od njegovog otkazivanja mjeri u stotinama miliona franaka. Direktor sajma Sandro Mesquita je najavio da su pripreme za sljedeću godinu već u toku i da organizatori nestrpljivo čekaju da predstave nove koncepte izlagačima i javnosti.

Datum objave: 28/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook