Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Sajam automobila

Ženeva

Sajam automobila

Samo nas mjesec dana dijeli od početka Sajma automobila u Ženevi, pa da vidimo šta možemo očekivati ove godine u Švajcarskoj...

Prestižni sajam automobila će ove godine tradicionalno ugostiti mnoge svjetske brendove, a na njemu će se između ostaloga naći BMW, Mercedes, Audi, Škoda, Nissan, Toyota,... Krenimo redom, BMW je odlučio da premijeru svoje nove Serije 7 koja stiže sa velikim izborom pogonskih jedinica, održi upravo na ovom sajmu, a ovoj perjanici će se pridružiti i X3, te X4 M. Još jedan njemački proizvođač će se naći u Ženevi sa svojom novom A klasom u hečbek verziji, ali i AMG CLA 35 sa preko 300 ks, te CLA Shooting Brake, naravno radi se o Mercedesovima vozilima.

 


Audi stiže sa malim električnim krosoverom baziranom na VW platformi namijenjenoj za električna vozila. Švedski Volvo će se pojaviti na ovom sajmu sa svojim električnim podbrendom i modelom Polestar 1. Ekipi u Ženevi se pridužuje već najavljeni Renualt Clio pete generacije, kao i Škodin treći i najmanji SUV Kamiq, te dugo očekivana Toyota sa svojim Supra modelom, dok će VW predstaviti ne baš tako uobičajeno vozilo, a radi se električnoj verziji legendarnog Buggyja.

Datum objave: 05/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook