Naslovna > Vijesti > Sam vozi

Prvi Google automobil

Sam vozi

Kako je još u maju najavljeno iz ove gigantske kompanije, konačno je predstavljen, potpuno funkcionalni samovozeći automobil …

Prema pričama o autonomnom vozilu, koje su dolazile iz Google kompanije, predstavljen je samovozeći automobil koji će se kretati pomoću senzora i kompjutera. "Danas predstavljamo najbolji božićni poklon koji smo mogli zamisliti: prvi prototip samovozećeg automobila. Otad smo razvijali različite prototipove prototipova od kojih je svaki služio testiranju različitih sistema", navode u američkoj firmi. Ti specijalizovani prototipovi uključuju modele na kojima su testirani upravljanje i kočenje, kao i pojedini senzori i kompjuteri. Sve smo te sisteme sada ugradili u potpuno funkcionalni automobil, naš prvi prototip potpuno autonomnog vozila", kažu u Googleu.

 

Ipak je planirano da testni vozači još neko vrijeme koristite ručne kontrole. A planovi za budućnost su testiranje automobila u stvarnom saobraćaju. "Nadamo se da se iduće godine vidimo na ulicama sjeverne Kalifornije", ističu u Googleu.

 

Datum objave: 24/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook