Naslovna > Vijesti > Samouvjeren i dinamičan kao nikad do sada
FOTO GALERIJA (8)

Novi SEAT Leon

Samouvjeren i dinamičan kao nikad do sada

Novi SEAT Leon je oličenje snažnog i emotivnog karaktera, dok upravljanje ovim praktičnim i višenamjenskim automobilom predstavlja istinski užitak.

Potpuno redizajnirani Leon je opremljen mnoštvom najsavremenije tehnologije kada su u pitanju sistemi asistencije pri vožnji, multimedija, podvozje i pogon. Njegovi agregati su spoj moćne dinamike i primjerne ekonomičnosti sa potrošnjom od svega 3,8 litara na 100 km, uz emisiju CO2 od 99 grama.Opcijska glavna svjetla sa punom LED tehnologijom predstavljaju pionirski poduhvat SEAT-a, jer se ova tehnologija po prvi put primjenjuje u ovom segmentu automobila.

 

„SEAT Leon je potpuno novi automobil i predstavlja novo poglavlje u historiji marke SEAT. On je spoj novog, dinamičnog dizajna SEAT-a i najsavremenije tehnologije. Prefinjeni detalji i precizna izrada, prije svega unutrašnjosti vozila, potvrđuju visoki stepen kvaliteta i izrade u novom Leonu “ izjavio je Dr. Matthias Rabe iz odjela za Istraživanje i Razvoj u SEAT-u.„Naš cilj je bio kreirati izražajnu, elegantnu i atraktivnu unutrašnjost. Kvalitet materijala i izrada detalja na nivou su standarda koji se primjenjuju u višim klasama automobila. Dizajn cockpita slijedi novu filozofiju unutrašnjosti prema kojoj se vozač i njegov Leon trebaju osjećati kao jedna cjelina, rekao je Alejandro Mesonero-Romanos, glavni dizajner u SEAT-u.Novi LEON će biti prvi SEAT-ov model koji će nositi novi, redizajnirani logo. Novi logo ističe preciznost i eleganciju novog SEAT-ovog dizajna kao i orjentaciju kompanije ka visokoj tehnologiji i kvalitetu.Novi SEAT Leon će premijerno biti predstavljen u septembru na Sajmu Automobila u Parizu.

 

 

Datum objave: 18/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook