Naslovna > Automobili > Renault > Fluence > Samsung SM3 najavljuje osvježenje na Fluencu ?

Renault

Samsung SM3 najavljuje osvježenje na Fluencu ?

U Južnoj Koreji Samsung je predstavio osvježeni SM3 koji je u suštini isti automobil kao i Renault Fluence, pa se očekuje i facelift modela francuskog proizvođača

Nije tajna da su Samsung SM3 i Renault Fluence u suštini isti automobili. Prvi je namjenjen istočnom tržištu, dok je Renaultovom model napravljen za Europu. Stoga se ne trebamo iznenaditi, ako Renault uskoro predstavi osvježeni Fluence, s obzirom da je Samsung SM3 u osvježenom izdanju pokazao u Južnoj Koreji. 

 

Ono što je promjenjeno na SM3-u, vjerovatno će se naći i na osvježenom Fluencu.  Kako to obično biva sa facelift modelima, SM3 je u osvježenoj varijanti dobio nove odbojnike, novu masku, koja izgleda dosta atraktivnije. Osim toga, tu su još restelizovane svjetlosne sekcije kao i nova paleta aluminijskih naplataka. Promjene u unutrašnjosti su minimalne, ali ih ima. Tako je SM3 dobio novu, digitalnu instrumen tablu, pa je vrlo vjerovatno da se ista nađe i u redizajniramon Fluencu.  Samsung još uvijek nije izdao zvanično saopštenje povodom ovog osvježenja, pa se ne zna da li ima nekih novosti u pogledu agregata, mjenjača i svega ostalog što je ispod poklopca motora.  Renault Fluence u osvježenoj varijanti će se vjerovatno publici predstaviti narednog  mjeseca u Parizu, a očekujemo sve nabrojane promjene, s tim da bi prednji dio mogao dobiti prepoznatljivu Reanult masku. 

Datum objave: 31/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook