Naslovna > Vijesti > Savjeti za zimu i popust od 50% na električni strugač

Zima je pitanje percepcije

Savjeti za zimu i popust od 50% na električni strugač

Ono što nam uvijek predstavlja problem u ovim zimskim danima je led na staklenim površinama našeg automobila...

Zima je uzela svoj zalet, pa Vam donosimo nekoliko savjeta za oprezniju vožnju. 

 

  • Prilikom kretanja automobila po snijegu važno je ne davati veliki gas. Kako bi lakše krenuli i izbjegli proklizavanje  postepeno dajte gas.
  • Prilikom vožnje po snijegu i ledu nikada nemojte naglo pritiskati kočnicu, to je vjrovatno prvi savjet za svakog novopečenog vozača kada treba da vozi svoju prvu zimsku vožnju;
  • Prije ulaska u krivinu usporite u ravnom dijelu kako bi ste izbjegli proklizavanje i gubitak kontrole nad vozilom;
  • Pri vožnji na uzbrdici, ukoliko je cesta pod snijegom ili ledom, trebate obratiti pažnju na nagib uzbrdice. Najbolje je voziti u najvišem stepenu prenosa (3, a ne 2 stepenu) sa tim da ste sigurni da nećete morati prebacivati u niži stepen. Ako niste sigurni, onda odmah prebacite niži stepen;
  • Kada se vozilom spuštate nizbrdo, odmah prebacite u prvi stepen prenosa, polako puštajte kočnicu i kvačilo;
  • Korisiste visokokvalitetni Q Max zimski diesel.
  •  

Ono što nam uvijek predstavlja problem u ovim zimskim danima je led na staklenim površinama vašeg automobila. Petrol sa velikim zadovoljstvom predstavlja rješenje za sve vaše probleme. Nema više borbe sa glomaznim i teškim lopatama i strugalicama. Sa električnim strugačem, možete sigurno otopiti led sa bilo kojeg prozora u trenu. Ovaj nevjerovatno praktičan i funkcionalan ledolomac će biti Vaš najbolji saveznik tokom ledenih zimskih dana. Njegov iznimno dug kabl od 4 metra dužine omogućuje vam da dođete do svog prozora sa lakoćom. Nakon što startate automobil, uključite električni strugač u upaljač i nakon 1-2 minute spreman je za upotrebnu. Tough ABS izgrađena plastika neće ogrebati auto prozore.

 

Redovna cijena električnog strugača je 29,90 KM, a u narednom preiodu Petrol vam nudi akcijsku cijenu sa 50 % popusta za samo 14, 90 KM,. Možete ga kupiti na svih 37 benzinskih stanica Petrola u BIH. 

Datum objave: 05/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook