Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Savršen spoj Beemera na dva i četiri točka

Legendarni BMW 328 inspirisao ShiftCustom R 18 retro trike

Savršen spoj Beemera na dva i četiri točka

Dvobojna satenska srebrna/plava boja dodatno ističe motocikl na tri točka, dok smeđe kožno sjedište, naramenica i kaiševi za haubu povezuju vintage estetiku zajedno...

Poput Honde i Suzukija, BMW proizvodi i automobile i motocikle. Automobilska istorija i istorija dvotočkaša bavarskog brenda jednako su bogate, ali BMW ove dvije ruke tretira kao zasebne entitete. Jezik klasičnog automobila rijetko daje informacije o dizajnu BMW Motorrad-a, ali ShifCustom iz Bjelorusije se vraća u BMW-ove automobilske arhive za svoj prilagođeni R 18 trike. „Kuća iz Minhena“ je gledala R5 iz 1936. kada je dizajnirala kruzer R 18 iz 2021. Bokser velikog otvora sa pogonom na osovinu naslonio se na ikonični okvir R5, rezervoar sa suzom i nizak i dug stav. Sa tim stilskim osnovama, bjeloruski ShifCustom znao je da može izvući iz BMW-ove ponude automobila iz istog doba zanimljive elemente.

 

 

 


BMW 328 je debitovao 1932. Smatran sportskim automobilom u svoje vrijeme, 328 je imao 1.971 ccm redni šestak koji je proizvodio 79 KS i dostizao maksimalnu brzinu od 93 km/h. R 18 od 1.802 ccm odgovara zapremini modela 328, ali ima veću izlaznu snagu i najveću brzinu. Te sličnosti učinile su da BMW 328 prirodno odgovara ShifCustom-ovom retro-inspirisanom triciklu. ShifCustom je digitalno dizajnirao prednji kraj prije nego što je pričvrstio sistem vješanja i prednji podokvir na osnovni okvir. Prošireni vrat upravljača, dvostruki amortizeri, Audi A3 točkovi guraju bavarca još bliže automobilskoj šasiji.

Datum objave: 12/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook