Naslovna > Vijesti > Savršena lokacija za Air Race

Aktuelno - Red Bull Air Race Putrajaya

Savršena lokacija za Air Race

Još samo jedanaest dana nas dijeli od treće ovogodišnje trke Red Bull Air Race šampionata, koji se vozi u jedinstvenoj Putrajayi...

Idealno mjesto za rad, život i uživanje. Grad Putrajaya dokazuje da Malezija polako, ali sigurno postaje dinamična i napredna država. Izgrađena ranih 1990 – ih godina, Putrajaya se nalazi 25 kilometara južno od Kuala Lumpura. To je prvi „planski izgrađen“ grad na svijetu, u čijem su planiranju temelj bila dva koncepta – zelenilo i „pametna“ gradnja. Sa kombinacijom prašume i modernih zdanja, Putrajaya je središe održivog razvoja društva u zemlji, čije stanovništvo je u neprestanom porastu.

 

Zato, ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg Putrajaya ne bi ugostila i najprestižniju i najbržu trku na svijetu, Red Bull Air Race. Nakon Hrvatske i Rovinja, te trijumfa Hannes Archa, Red Bull Air Race se vraća u Maleziju. Treća ovogodišnja trka voziće se 17. i 18. maja, za tačno jedanaest dana. Dvanaest pilota ponovo će se boriti za prestižnu titulu pobjednika. Arch, Muroya, Sonka, Ivanoff, McLeod, Goulian, Chambliss, Dolderer, Bonhomme, Hall, Lamb i Beseneyi je dvanaest pilota koji će se i ovaj put boriti. Ko će biti najbrži, te ko će biti pobjednik treće ovogodišnje trke, saznaćemo uskoro! 

 

Datum objave: 05/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook