Naslovna > Automobili > Fiat > Abarth > Scorpionissimo povodom 75. rođendana

Abarth 600e

Scorpionissimo povodom 75. rođendana

Zvanične fotografije otkrivaju izgled ovog moćnog modela, koji se ističe tamnom kabinom sa ambijentalnim osvjetljenjem...

U čast svog 75. rođendana, čuvena italijanska automobilska kompanija Abarth predstavila je svoj najsnažniji model do sada. Ovaj model nosi naziv 600e Scorpionissima i baziran je na FIAT-ovom elektropokretanom crossover modelu 600e. Kao limitirano izdanje, Abarth će proizvesti samo 1.949 primjeraka, što simbolično odražava godinu osnivanja kompanije. Posebno dizajnirana prednja sjedišta, obložena kombinacijom kože i alkantare, zajedno sa multifunkcionalnim upravljačem, dodatno naglašavaju ekskluzivnost i sportski duh ovog automobila. U skladu s nasljeđem pogonske grupe, za prošivanje unutrašnjosti korišćen je zeleni konac, čime se naglašava sportski duh automobila.

 

 

 


Glavno mjesto iznad centralne konzole zauzima 10-inčni displej multimedijalnog sistema, koji integriše sistem za reprodukciju zvuka inspirisan zvukom Abarthovih modela sa klasičnim motorima. Karoserija Scorpionissime u premijernom izdanju je obojena u ljubičastu boju, ističući se specijalnim karbonskim karoserijskim komponentama. To uključuje spojler iznad petih vrata, veliki difuzor vazduha ispod zadnjeg branika i dvobojne 20-inčne naplatke, iza kojih se nalaze poboljšane kočnice i vješanje. Pored mehaničke blokade diferencijala, vrhunskoj upravljivosti doprinijeće i gume razvijene po uzoru na pneumatike Formule E, što će pružiti izvanredno iskustvo vožnje.

 


Najmoćniji Abarth do sada će biti pokretan elektromotorom koji razvija 240 konjskih snaga, što je značajno više u poređenju sa nedavno predstavljenim modelom Abarth 500e, čiji elektromotor razvija 155 KS i 235 Nm obrtnog momenta. Kapacitet baterije još uvek nije objavljen. Prvo javno predstavljanje očekuje se u junu. Ovaj napredni elektromobil obećava da će pružiti vrhunske performanse, istovremeno čuvajući sportski duh i nasljeđe koje nosi ime Abarth.

Datum objave: 03/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook