Naslovna > Vijesti > Seat Ibiza Cupra (Conpet/Facelift)
FOTO GALERIJA (6)

Peking Auto Show

Seat Ibiza Cupra (Conpet/Facelift)

Seat je saopštio da će na predstojećem Salonu automobila u Pekingu pokazati Ibiza Cupru Concept, no čini se da se radi o produkcijskom modelu koji će se na tržištu naći već ove godine

U Pekingu će Seat između ostalih modela pokazati Ibiza Cupra Concept, što će biti svjetska premijera ovog modela. Fotografije su se pojavile prethodnog vikenda, a ako ćemo suditi po njima, ovaj model je već sada spreman za produkciju i u suštini koncept je zapravo facelift u ovom slučaju. Već sada se zna da će ovaj model europska tržišta popuniti krajem ove godine. 

 

U odnosu na regularnu Ibizu facelift koju smo vidjeli nedavno na ženevskom sajmu automobila,  Ibiza Cupra ima sportski nastup čemu doprinose neke estetske promjene. Prije svega, riječ je o širem ali i nisko pozicioniranom grilu i redizajniranom odbojniku. Sportki nastup ovog modela poboljšavaju još  LED svjetla i veliki alu točkovi.  U unutrašnjosti promjene su slične onim koje smo vidjeli u Ženevi. Materijali su kvalitetniiji, redizajniran je displej za klimu i cjelokupna instrument tabla. Uz to i upravljač je postao trokraki sa sportskim karakterom.  Za pogon se još uvijek ništa zvanično ne zna, ali očekujemo da će ovaj model pogoniti  1.4-litarski turbobenzinac sa četiri cilinda ukupne snage od 180 KS uparen sa sedmostepenom DSG transmisijom i XDS elektronskim zakključavanjem diferencijala. 

Datum objave: 23/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook