Naslovna > Auto moto sport > Sebastian Vettel testira Porsche 963

24 časa Le Mansa

Sebastian Vettel testira Porsche 963

Vettel je već imao priliku voziti automobil 21. marta u sjedištu Porschea u Weissachu te je proveo značajno vrijeme u simulatoru kako bi se pripremio za testiranje...

Nekadašnji vozač Formule 1 i četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel testiraće trkaći Porsche 963 tokom 36-časovnog testa u Španiji, što će poslužiti kao priprema za Le Mans. Vettel će imati ulogu fabričkog vozača, a Porsche je već izrazio namjeru za učešće trećeg fabričkog 963 Hypercara na ovogodišnjem događaju kako bi povećao svoje šanse za ukupnu pobjedu.

 

 

 


Vettel je već imao priliku voziti automobil 21. marta u sjedištu Porschea u Weissachu te je proveo značajno vrijeme u simulatoru kako bi se pripremio za testiranje. Izrazio je nadu da će steći bolji osjećaj za automobil tokom samog testa. Tokom 36-satnog testa, imaće priliku iskusiti pravo endurance trkanje, a događaj će se odvijati na stazi Motorland Aragon, koja je duga 5 kilometara. Tim će se na ovoj stazi pripremati za izazove koji ih očekuju na legendarnoj trci 24 časa Le Mansa.

 


"Oduvijek sam pratio druge trkaće serije, a moja znatiželja za endurance trkama me je ohrabrila da pokušam. Uzbuđen sam zbog duge vožnje u Aragonu i radujem se vremenu koje ću provesti iza upravljača," izjavio je Vettel. Seb je upisao 299 nastupa u F1 trkama, tako da će mu ovo biti prvo iskustvo vožnje trkaćih automobila s krovom, ne računajući njegove nastupe na legendarnoj trci Race of Champions.

Datum objave: 26/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook