Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Serija 8 dobija pojačanje

BMW

Serija 8 dobija pojačanje

Njemački proizvođač marljivo radi na Seriji 8, koja će pored već predstavljene cuope i kabrio verzije, dobiti i nešto luksuzniji Gran Cuope sa 4 vrata...

Na ulicama Minhena uočen je testni model Serije 8 Gran Coupe, istina sa djelimičnom kamuflažnom folijom. Upravo će se karoserijska mjesta koja prekriva folija razlikovati od druge dvije verzije. Prednji dio automobila dizajnerske poteze dijeli sa cuopeom i kabrioletom.

 


Na osnovu pojedinih detalja spoljašnjosti ovog pretprodukcijskog primerka, kao što su masivni završeci izduvnih cijevi, može se pretpostaviti da je riječ o moćnoj M850i varijanti. Ispostavili se to kao tačno, ispod poklopca motora bi se lako mogao naći 4.4 litarski twin-turbo V8 sa 530 ks (390 kW) i 750 Nm maksimalnig obrtnog momenta, a u ponudi pogonskih jedinica očekuje se  dizel izdanje 840d sa rednim 6-cilindarskim 3.0 twin-turbo motorom koji proizvodi 320 ks (235 kW) i 680 Nm, dok bi se nešto kasnije trebala pojaviti moćnija mašina sa 600 ks. Premijerno predstavljanje novog BMW-a se očekuje na nekom od većih sajmova automobila naredne godine.

Datum objave: 14/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook