Naslovna > Vijesti > „Šestica“ pokazala bokove

Mazda

„Šestica“ pokazala bokove

Jedan od najzanimljivijih automobila koji će se pojaviti na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu jeste Mazda 6 koju japanski proizvođač lagano otkriva teaser fotografijama

Kako to nepisana pravila nalažu Mazda je i prije svjetske premijere oficijelnim teaser fotografijama počela otkrivati izgled nove „šestice“.  Posljednja u nizu teaser fotografija otkriva bočnu siluetu automobila, te s već prije nekoliko dana prikazanim svjetslosnim sekcijama moožemo zamisliti kompletan izgled nadolazeće Mazde 6.

 

Bočne linije automobila su veoma slične konceptu Takeri, koji je i najavio dolazak ovog automobila. Zanimljivo je da je Mazda 6 automobil koji nosi potpuno novi dizajnerski jezik ovog proizvođača nazvan Kodo, što znači duša u pokretu. Ako ćemo suditi po teaser fotografijama onda je u pokretu zaista mnogo toga lijepog i skladnog, što  će ovaj automobil učiniti jednim od najljepših.  Osim toga što nosi potpuno novi dizajnerski izraz, Mazda 6 se može pohvaliti i činjenicom da je opremljena u potpunusti novom, Sky Active tehnologijom. Očekujemo da će u narednim sedmicama Mazda i setom fotografija i podrobnijim informacijama i zvanično predstaviti ovaj model. 

Datum objave: 23/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook