Naslovna > Vijesti > Shaqov Ferrari na prodaju

Ferrari F350 Spyder

Shaqov Ferrari na prodaju

Bring a Trailer trenutno je ponudio Ferrari F355 Spyder iz 1998. godine koji je nekada pripadao košarkaškoj legendi, nikom drugom nego Shaquille O’Nealu...

Ono što je karakteristično za ovog sportskog Italijana jesu izmjene u kabini na koje je popularni Shaq bio prinuđen kako bi se koliko toliko udobno smjestio za upravljač svog automobila. To podrazumijeva premiještanje rezervoara za gorivo koji je sa standardne pozicije iza sjedišta prebačen u prednji dio vozila. Uklanjanjem krova omogućeno je pomjeranje sjedišta unazad za toliko potreban dio prostora. Sama sjedišta su napravljena po narudžbi i nose oznake junaka Supermana na naslonima za glavu.

 

 


Ispod poklopca ovog jedinstvenog Ferrarija nalazi se 3,5-litarski V8 snage 375 KS. Uz 6-stepeni manuelni mjenjač Spyder ubrzava od 0-100 km/h za manje od 5 sekundi i penje se sve do 295 km/h. Nekada Shaqov Ferrari dolazi sa 19-inčnim aluminijumskim Giovanna Luxury naplatcima, Pirelli P Zero pneumaticima i Brembo kočnicama. F355 Spyder na satu pokazuje svega 7,400 milja što je približno 12,000 pređenih kilometara, što će svakako dodatno podići cijenu ovom automobilu. Zanimljivo, Shaquille O’Neal je pričao o svom Ferrariju i modifikacijama koje je radio na njemu prilikom snimanja poznate emisije MTV Cribs. Nekada njegov Ferrari trenutno je na aukciji, a aktuelna ponuda u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 46,000 dolara.

Datum objave: 26/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook