Naslovna > Vijesti > Sigurni Qoros 3

Najsigurniji automobil po Eura NACP – u

Sigurni Qoros 3

Do prije nekog vremena, potpuni anoniums na automobilskom tržištu, osvojio je titulu najsigurnijeg automobila prema Euro NACP – u...

Nekada, kada bi smo spomenuli sigurnost i kineske automobile, to nam se činilo potpuno nespojivo, kao nemoguća mija. Svi automobili koji su iz ove zemlje pokušavali da se probiju na naše, evropsko tržište, prolazili su krajnje loše na testovima sigurnosti, pa sve do dana današnjeg nisu uspjeli da se probiju na evropsko tržište.

 

Međutim, čini se kako se ova situacija mjenja, i to zahvaljujući donedavnom anonimusu na tržištu, limuzini Qoros 3, koja je jednostavno rasturila Euro NCAP, i postala najsigurniji automobil po tim kireterijumima, u ovoj tekućoj godini.

 

Čini se kako je kineska limuzina zaista najsigurniji automobil, a to pokazuje i pet osvojenih zvjezdica na ovom testu. Pored toga, ovaj automobil je jedini iz Kine koji je uopšte prišao tom nivou sigurnosti. Brojke od 95% sigurnosti kada su u pitanju odrasli, visokih 87% kada su u pitanju djeca, te 77% kada govorimo o pješacima.

 

Ako sve to zbrojimo, kineska limuzina Qoros 3 dobila je ocjenu od 88%, što je dosada najbolji rezultat ove godine. 

Datum objave: 27/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook