Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Širom Evrope u prodaji ove godine

2015 Nissan Pulsar

Širom Evrope u prodaji ove godine

Ono što ovaj model između ostalog karakteriše, jeste njegovo međuosovinsko rastojanje od 2700 mm…

Nakon teasera koji su se na internetu pojavili još prethodne sedmice, Nissan je sada u potpunosti predstavio svoj Pulsar hatchback model sa petoro vrata, koji na tržištu širom Evrope možemo da očekujemo već ove jeseni. Ovaj model dizajniran je da bude konkurent svim liderima u ovom segmentu, kao što su Ford Focus i Volkswagen Golf, pri čemu je potpuno nov Nissanov model rađen po evropskim specifikacijama.

 

On ima izuzetno prepoznatljiv stil sa prednjim krajem, koji je izveden iz novih X – Trail i Qashqai modela. Ono što između ostalog karakteriše međuosovinsko rastojanje od 2700 mm, baš kao i ukupna dužina vozila, koja iznosti 4385 mm, te koja prema navodima kompanije Nissan nudi najviše prostora za noge i ramena putnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogonska gama sačinjena je od osnovnog 1.2 DIG – T benzinskog motora sa 115 KS, dok će se početkom naredne godine pojaviti i moćnija, 1.6 litarska jedinica koja isporučuje 190 KS. Ipak, po samom početku dostupnosti ovaj model će biti dostupan i sa štedljivim 1.5 dCi dizel motorom, koji će raspolagati sa 110 KS i 260 Nm obrtnog momenta.

 

Svi ovi motori biće upareni sa šestostepenom manuelnom transmisijom, ali će biti dostupna i CVT transmisija. Nissan Pulsar biće dostupan sa podugačkom listom bezbjednosnih sistema za pomoć, kao što je upozorenje na automobil koji se nalazi u mrtvom uglu, ukoliko napustite svoju traku, ili detektovanje pokreta drugih objekata. 

 

Datum objave: 21/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook