Naslovna > Vijesti > Škoda Octavia Facelift
FOTO GALERIJA (6)

Škoda

Škoda Octavia Facelift

Redizajnirana Škoda Octavia moći će se naručiti do kraja godine. Vizuelne razlike su očite...

Prije izvjesnog vremena najavili smo redizajn Škode Octavie a sada objavljujemo službene fotografije koje smo dobili od proizvođača.
Najviše se razlika može uočiti na prednjem dijelu. Očigledno je da će od sada prednje svjetla biti dvostruka. U skupljim paketima opreme svjetla će biti sa potpunom LED tehnologijom. Tu su i: nova maska motora, prerađeni odbojnici te novi dizajn aluminijskih točkova čije se dimenzije kreću od 16 do 18 inča.
Kako to u posljednje vrijeme biva svaki redizajn podrazumijeva ugradnju velikih kolor dipsleja na centralnoj konzoli pa ni osvježena Octavia nije izuzetak. Bogatiji paketi opreme dolaze sa 9,2 inčnim displejem, WLAN hotspotom, i modulom za SIM karticu. Dakako tu je i potpuna sigirnosna oprema koja vožnju čini opuštenijom.

 


Ponudu motora čine pet benzinskih i četiri dizelska motora. Raspon snage se kreće od 85 do 185 KS. Gotovo cijela paleta motora može se nabaviti sa manuelnim mjenjačima sa 6 stepeni prenosa ili DSG transmisijom sa stepenom prenosa više. Modeli sa 1,8 TSI i 2.0 TDI motorima mogu se naručiti uz 4x4 pogon. No, to nije sve jer je uz adekvatnu nadoplatu moguće naručiti sistem Chassis Control sa tri programa rada: Comfort, Normal i Sport.
Cijene redizajnirane Octavie bit će objavljenje za nekoliko dana.    

Datum objave: 27/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook