Naslovna > Vijesti > Škoda Octavia sa novim paketima opreme

Škoda Octavia

Škoda Octavia sa novim paketima opreme

Na nekim tržištima Škoda uvodi model Octavia sa nizom poboljšanja u opremi čime se želi dobiti dodatni interes kupaca.

Odmah recimo da će prvo biti obradovani kupci u Velikoj Britaniji te da se isti ili sličan potez može uskoro može očekivati i na ostalim tržištima.
Poboljšanja se odnose na srednji paket opreme SE. Po tom receptu Octavia SE Sport dobit će nove aluminijske točkove od 17 inča, Bi-Xenon svjetla, LED dnevna i zadnja svjetla. Time će se vanjski dizajn uskladiti sa konkurencijom, odnosno njihovim novijim modelima.
Unutrašnjost će dobiti novi sportski multifunkcionalni volan, automatsko zatamnjenje retrovizora, tempomat te navigaciju sa wi-fi funkcijom.

 


Verzija SE bez oznake Sport dobiva prednje i zadnje parking senzore, senzor za kišu, automatsko paljenje farova, kromirani paket i još mnogo toga.
Navedena poboljšanja dolaze sa svim karoserijskim oblicima i pogonskim sklopovima. Cijena će porasti, približno, 1,000 funti u odnosu na dosadašnju što je u odnosu na broj poboljšanja realno i očekivano.
Podsjećanja radi recimo da je Škoda model Octavia predstavila 1996. godine na bazi VW Jette. Trenutno aktuelna, treća generacija, na tržište je došla 2013. godine na modularnoj MQB platfo

Datum objave: 09/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook