Naslovna > Vijesti > Škoda spremila koncpetnii coupe VisionC

U Ženevi

Škoda spremila koncpetnii coupe VisionC

Konceptna Fabia, koja je već ranije najavljena za sajam automobila u Ženevi, ipak nije jedini automobil koji će Škoda predstaviti...

Sajam automobila u Ženevi na rasporedu je već idućeg mjeseca. Mnogi brendovi su već objavili koji će se to noviteti pojaviti na ovom prestižnoj sajmu. Među njima je i češka Škoda, koja će pored konceptne verzije modela Fabia predstaviti još jedan koncept, pod nazivom Vision C. Naime, skica koju je Škoda objavila oktriva da je riječ o svojevrsnoj coupe varijanti nove Octavie.

 

Naime, riječ je o još jednoj Škodinoj kreaciji, koja će, sudeći prema dostupnim skicama, biti coupe sa četvoro vrata.  Iako to još nije potvrđeno, najvjerovatnije se radi o coupe verziji aktuelnog modela Octavia. Ono po čemu će se ova dva modela razlikovati jeste nešto agresivniji izgled, koji mu donose nešto drugačiji branici i svjetlosni sklopovi. Pored toga, sportski ugođaj zaokružuju dodatno i aluminijumske, velike felne.

 

Što se motora tiče, za pokretanje ovog koncepta najvjerovatnije će biti zadužena već dobro nam poznata pogonska gama. Paleta dizel i benzinskih motora predvodiće 2.0 litarski benzinski motor, koji će raspolagati sa 220 KS. 

Datum objave: 12/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook