Naslovna > Vijesti > Škodina flota ponovo uz svjetske hokejaše

Dvadeseti put zaredom

Škodina flota ponovo uz svjetske hokejaše

Na ovogodišnje IIHF Svjetsko prvenstvo ŠKODA šalje 45 automobila Superb Combi, kojim će se prevoziti najbolji svjetski hokejaši i predstavnici međunarodnog hokejaškog saveza. Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, u organizaciji ‚International Ice Hockey Federation‘, ove se godine održava od 4. do 20. maja u Finskoj i Švedskoj.

ŠKODA je već dvadeseti put zaredom glavni sponzor Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Službena vozila sa Škodinom značkom do sada su, u službi ovog prvenstva, prevalila čak pet miliona kilometara. „IIHF Svjetsko hokejaško prvenstvo  iz godine u godinu fascinira ljude iz cijelog svijeta. Ponosni smo što ćemo po dvadeseti put uzastopno, kao službeni sponzor, podržati ovaj fantastičan sportski događaj. Za ŠKODU je to i odlična prilika da marku i vozila predstavi i približi milionskoj publici iz cijelog svijeta“, kaže Jürgen Stackmann, član ŠKODA upravnog odbora zadužen za prodaju i marketing. „Do sada su ŠKODA vozila u službi ovog Svjetskog prvenstva prešla više od pet miliona kilometara – kao da su  125 puta obišla zemaljsku kuglu. Posebno smo ponosni na činjenicu što se u toku ove enormne kilometraže nije desio niti jedan kvar; a takav bilans moguć je samo uz bezkompromisnu kvalitetu naših proizvoda, kakvu i očekujuju naši kupci , ali i organizatori ovog svjetskog prvenstva,”naglašava Stackmann.

 

Horst Lichtner, generalni sekretar Svjetskog hokejaškog saveza IIHF: „Iz dvadesetogodišnjeg iskustva znamo da se u ŠKODU možemo pouzdati. Naši učesnici i organizatori poznaju i cijene pouzdanost i komfor i  vozila marke ŠKODA. Za IIHF i cjelokupnu organizaciju prvenstva veoma je važno imati partnera na kojeg možete dugoročno računati. Raduje nas nastavak ove uspješne saradnje.“Flotu od 45 službenih vozila čini model Superb Combi u dizajnu svjetskog prvenstva, lakiran u „candy“ bijeloj boji; od toga 25 primjeraka s opremom ‚Ambition Business‘ odlazi za Helsinki, dok će se preostalih 20 vozila u varijanti opreme ‚Elegance‘ pobrinuti za transport hokejaša u Štokholmu.

Datum objave: 04/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook