Naslovna > Automobili > Lancia > Delta > Skromni redizajn ulješpanog modela

Redizajnirana Lancia Delta

Skromni redizajn ulješpanog modela

Linija motora obuhvataće 1.6 litarski Mulijet sa 105 KS, 1.6 litarski Multijet 21 120 KS, te 1.4 litarski Turbo – Jet LPG sa 120 KS…

Kompanija Lancia ovih dana objavila je nove informacije vezane za njihov nadolazeći, 2012 Delta model, koji na tržištu možemo da očekujemo već narednog mjeseca. Riječ je o nešto skormijem redizajnu poboljšanog modela, koji će da se izdvaja po svojim modifikovanim branicima, izduvnim sistemom sa dvije izlazne cijevi, te nešto drugačijim bočnim dodacima.

 

Što se promjena u unutrašnjosti tiče, one su oganičene, te se kao takve svode na nešto moderniji izgled, koji obuhvata mat i sjajne crne ukrase i komponente. Ovaj model može da bude opremljen i potpuno novim, kožnim sjedištima, u bež ili crnoj boji. Osnovna varijanta ovog modela je Iron, te nudi klima uređaj, audio sistem sa CD/MP3 plejerom, te fabrička sjedišta.

 

Drugi paket opreme, Delta Silver nudi kožni točak upravljača, sjedišta koja su presuvčena kožom, te dual – zone klima uređaj. Delta Gold je ujedno i treći paket opreme, koji donosi svu već pomenutu dodatnu opremu, naslon za glavu za putnike koji se nalaze pozadi, a tu su i zadnji senzori za parkiranje, te 17 – inčni set točkova, koji su izrađeni od lake legure.

 

Što se pogonske game tiče, ona će da obuhvata 1.6 litarski Multijet sa 105, odnosno 120 KS, te 1.4 litarski Turbo-Jet LPG sa 120 KS. Iz mjesta do 100 km/h ovaj model ubrzava za 9,8 sekundi, dok je maskimalna brzina ograničena na 195 km/h. 

Datum objave: 27/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook