Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Sljedeća generacija isključivo na električni pogon

Porsche Cayenne

Sljedeća generacija isključivo na električni pogon

Porsche i dalje planira da koristi motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, koji će ostati u nekim modelima, uključujući najtrajniji model 911...

Novi Cayenne, koji će biti temeljno redizajniran, biće predstavljen naredne godine i to će biti posljednja verzija Cayenne modela sa motorom koji koristi unutrašnje sagorijevanje, budući da će sljedeću generaciju pokretati samo elektromotori. Takođe je najavljeno da će Cayenne uskoro izgubiti status najvećeg SUV-a u Porsche ponudi, jer se priprema SUV još većih dimenzija, koji će takođe biti pokretan isključivo elektromotorima.

 

 

 


Porsche će uz redizajniran Cayenne, koji će biti posljednji model sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem, kupcima ponuditi treću hibridnu opciju sa baterijama većeg kapaciteta za poboljšani domet. Pored toga, od naredne godine, kupci će moći izabrati i elektropokretani model Macan, dok će Serija 718 biti dostupna samo u električnoj varijanti od sredine decenije. Do kraja decenije, Porscheova ponuda će se sastojati od 80% električnih modela.

Datum objave: 13/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook