Naslovna > Vijesti > Snažan oporavak na glavnom tržištu

Nissan zabilježio rast

Snažan oporavak na glavnom tržištu

Drugi najveći japanski proizvođač Nissan, zabilježio je rast profita u iznosu od 984 miliona evra zahvaljujući snažnom oporavku na najvažnijem tržištu prodaje SAD …

Japanski proizvođač vozila Nissan u periodu juli-septembar zabilježio je nešto veći profit na godišnjem nivou, ujedno i veći od onog koji su predvidjeli analitičari, zahvaljujući snažnom oporavku prodaje na tržištu SAD, koje je glavno tržište za ovu kompaniju. Ovaj drugi najveći japanski proizvođač vozila i partner francuskog Renault-a, u posmatranom razdoblju ostvario je operativni profit od 139,34 milijarde jena (984 miliona evra), prema 130,67 milijardi jena, koliko su u prosjeku predvidjeli analitičari, prenio je Rojters.

 

Grupacija je povećala prognozu prodaje u SAD za cijelu fiskalnu godinu, koja se završava na kraju marta, na 1,81 milion vozila, umjesto 1,76, kako je ranije najavila, ali je istovremeno snizila onu za Kinu, na 1,27 umjesto 1,43 miliona vozila. Snižena je i prognoza globalne prodaje za tekuću poslovnu godinu, i to na 5,45 miliona jedinica, prema 5,65 miliona, kako je ranije objavljeno.

Datum objave: 05/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook