Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Specijalna serija MINI kabrioleta
FOTO GALERIJA (18)

MINI Sidewalk Convertibile

Specijalna serija MINI kabrioleta

Novi MINI Sidewalk Convertibile biće proizveden u limitiranoj seriji od 150 jedinica, u jedinstvenoj paleti boja i posebnim naplatcima.....

 

Ovaj zanimljivi kabriolet limitirane serije će biti izrađen u jedistvenom dizajnerskom izrazu što će ga izdvajati od ostale „braće“ iz MINI-jeve ponude. Po cijeni od oko 40.400 eura po primjerku, kupcima na evropskom tržištu će biti na raspolaganju nova boja karoserije pod nazivom „Deep Laguna“  i posebni 17-inčni aluminijumski naplatci u dvije nijanse. Oznake ove limitirane serije „Sidewalk“ se nalaze na prednjim krilima i ukrasnim linijama poklopca motora tačkaste reljefne strukture. Platneni krov sa stilizovanom strijelom se otvara elektronski za 18 sekundi i otkriva enterijer presvučen kožom tamno sive boje. Detalji enterijera se ističu šavovima i ukrasnim oblogama koji se skladno uklapaju sa plavom nijansom boje karoserije. U sredini upravljača je takođe utisnuta oznaka „Sidewalk“.

 

Ova limitirana serija je bazirana na modelu Cooper S, što znači da je pogoni dvolitarski turbo benzinski agregat koji isporučuje 191 KS uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. U standardnu opremu takođe spadaju i 8.8-inčni ekran osjetljiv na dodir sa satelitskom navigacijom, kamerom za vožnju unatrag, bežičnim punjačem, grijačima sjedišta, parking senzorima, Hamon Kardon audio sistemom i HUD pokazivačem na vozačevom mjestu.

Datum objave: 08/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook