Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Specijalni događaj povodom isporuke najskupljeg Golfa u istoriji

Volkswagen Golf

Specijalni događaj povodom isporuke najskupljeg Golfa u istoriji

Da označi dvije decenije Golfa R, Volkswagen je 2022. godine lansirao posebno izdanje nazvano "20 Years Edition" za ovaj snažni hečbek sa pogonom na sva četiri točka...


Volkswagen je za kupce najskupljeg Golfa u istoriji organizovao specijalni događaj u Autostadtu u Wolfsburgu, gdje im je uručio njihove automobile. Kako bi obilježio dvije decenije postojanja Golfa R, Volkswagen je 2022. godine predstavio 20 Years Edition verziju snažnog hatchbacka s pogonom na sva četiri točka. Bio je dostupan kupcima u Njemačkoj po cijeni od 59.995 evra, a gotovo isti automobil je predstavljen ranije ove godine kao Golf R 333 s još većom cijenom do 76.410 evra čime je postao najsnažniji Golf ikada. Uprkos astronomskoj cijeni, 333 automobila su prodana za osam minuta.

 

 

 


I dok je 20 Years Edition model bio dostupan kupcima iz više zemalja pored Njemačke, ovaj R 333 je bio ekskluzivan za kupce na njemačkom tržištu. Ne samo da je riječ o najskupljem Golfu u istoriji, nego je ovaj model skuplji i od tehnički superiornijeg Audija RS3, koji pokreće snažniji petocilindarski motor. Najsnažniji hatchback iz Wolfsburga cijenom parira Porscheu 718 Cayman S.

 

 

 

 

Volkswagen je za kupce organizovao specijalni događaj u Autostadtu u Wolfsburgu, gdje im je uručio njihove automobile. Upravo je Autostadt bio privremeni dom za više od 20 identičnih primjeraka Golfa R 333 lakiranih u Lime metalik žutu boju. Svi imaju 19-inčne Estoril crne naplatke, Akrapovič izduvni sistem s četiri završetka izduvnih cijevi, kao i DSG mjenjač. Ispod haube se nalazi 2,0-litarski turbobenzinac koji razvija 328 KS i 420 Nm obrtnog momemnta, koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 270 km/h nakon uklanjanja elektronskog limitera.

Datum objave: 09/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook