Naslovna > Automobili > Lada > Niva > Specijalno izdanje za puteve Njemačke

Lada Niva

Specijalno izdanje za puteve Njemačke

Ruski proizvođač automobila, predstaviće posebno izdanje svog popularnog SUV modela posvećeno tvornici automobila Volga, koja slavi 50 godina proizvodnje vozila, a koje će biti namijenjeno isključivo za tržište Njemačke...

Kao što se može i pretpostaviti ova verzija Nive donosi brojne novitete u odnosu na standardni model koji se prodaje na ruskom tržištu. Tako je povećan razmak od tla, dodane su nove jedinstvene aluminijske felne, posebni pneumatici BF Goodrich, obloge lukova točkova, odbojnici, krovne šipke i poboljšana svjetla. Dodatna unaprijeđenja, takođe uključuju i brojne sitnije detalje, kao na primjer kuke za vuču, što ovom SUV modelu generalno daje čvršći i primamljiviji izgled. Unutrašnjost kabine je presvučena, crnom kožom, koja je kombinovana sa crvenim šavovima.

 

 

 

 

 


Nova verzija Lada Nive u Njemačkoj se mpže kupiti preko Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH iz Halberstadta, dobavljača za ovu zemlju. A njemački kupci moraće izdvojiti 19.900 eura ukoliko žele da dođu u posjed jednog od 50 komada, koliko će biti ukupno proizvedeno. Naravno ova cijena mnogo je veća od cijene standardnog modela koji se prodaje u Rusiji, a svaki primjerak iz ove serije dobiće posebnu plaketu i certifikat od proizvodnje. Za sada se ne zna šsta će se nalaziti ispod poklopca motora kod ovog SUV modela. Razlog tome je obustava isporuka AvtoVAZ-ovih pogonskih sklopova u Evropsku Uniju, zbog neispunjavanja normi o standardu emisije štetnih gasova. Kompanija nije preuzela odgovarajuće korake, kako bi svoje pogonske jedinice prilagodila zahtjevima Unije, tako da će specijalna serija Lada Niva koristiti kineske agregate, ali trenutno je to sve što je poznato.

Datum objave: 27/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook