Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Spektakularna proslava 50.rođendana u Goodwood-u

Porsche

Spektakularna proslava 50.rođendana u Goodwood-u

O Porcheovih 50. Godina već smo pričali – to je događaj koji treba da se proslavi baš onako kako dolikuje jednom poznatom brendu. A koja manifestacija može da bude idealnije od Festivala brzine u Goodwood-u…

Nema sumnje, na Festivalu brzine u engleskom Goodwood-u, Porsche je velika zvijezda. Stoga, jedan od važnijih događaja na ovoj međunarodnoj manifestaciji, svakako je i proslava velikoj jubilija – 50. rođendana supersportskog modela Porsche 911.

 

Ovaj super slavni automobile u septembru mjesecu tačno će da napuni 50 godina. Upravo zbog toga, ovaj poznati njemački brend odlučio je da u Goodwoodu postavi izuzetno neobičnu umjetničku interpretaciju popularnog modela.

 

Na tri bijela stuba postavljene su makete tri automobile, i to plavog coupea iz 1965. godine, žute Carrere RS iz 1973. godine, a svoje mjesto u svemu tome našao je i najnoviji model 911 Carrera 5 u plavoj boji. Posjetioci su ostali oduševljeni idejom i kreativnošću njemačkog Brenda.

 

Cijela ova umjetnička interpretacija visoka je čak 34 metra, a teška oko 25 tona. Na prestižni festival brzine, Porsche je dovezao i javnosti predstavio svih svojih sedam geracija modela 911, a događaj su dodatno učinili interesantijim predstavljanjem nove generacije model 911 GT3. 

 

Datum objave: 14/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook