Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Spektakularni masovni skok sa Starog mosta

Impresivan prizor

Spektakularni masovni skok sa Starog mosta

Takmičenje se nastavlja u petak 8. septembra, drugom serijom skokova sa platformi koje će tokom noći biti postavljene na mostu. Žene će skakati s visine od 21, a muškarci sa 27 metara...

Takmičenje Red Bull Cliff Diving u Mostaru je započelo sa prvim krugom skokova, a najbolji svjetski skakači su oduševili publiku masovnim skokom sa Starog mosta. Takmičari i takmičarke na Svjetskom prvenstvu u skakanju sa litica za 2023. godinu su danas počeli svoju borbu za pobjedu na petoj stanici sezone, koja se održava na Starom mostu. Kao počast dugoljetnoj tradiciji skakanja u ovom gradu na Neretvi, oni su se odlučili za skakanje direktno sa kamene konstrukcije mosta. Nakon prvog kruga takmičarskih skokova, 16 skakača i skakačica su izveli impresivan masovni skok sa oba kraja Starog mosta, pružajući gledaocima nezaboravan prizor. Detalje ovog uzbudljivog trenutka možete vidjeti u videu.

 

 

 


Najbolji u prvoj seriji bili su Kanađanka Molly Carlson i Rumun Catalin Preda, koji su zauzeli vodeće pozicije. No, poredak se lako može promijeniti jer u iduća dva dana tek slijede najkompleksniji i najteži skokovi, koji nose i najveći broj bodova.

Datum objave: 16/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook