Naslovna > Vijesti > Spoj dinamičnosti i elegancije

Renault Megane Grandtour

Spoj dinamičnosti i elegancije

Na krilima atraktivne berline Renault predstavlja Novi Megane Grandtour, koji uspješno spaja dinamičnost i eleganciju. Kao najniži model sa najširim tragom točkova u klasi Novi Megane Grandtour vješto cementira poziciju stamenitosti i čvrstoće u segmentu ...

Model Megane Grandtour reflektuje utisak vrlo visokog kvaliteta, posebno sa svojom fit linijom, ali i završnim tretmanom na svim sekcijama. Karakteristični svjetlosni potpis nove game Renault automobila nasljeđuje i Grandtour sa oblikovanim svjetlima u C formi sprijeda sa LED PURE VISION tehnologijom i Edge Light tehnologijom na zadnjem kraju sa elegantnim 3D efektom. Pedantno skrojeni vanjski dizajn sa akcentom na dinamičnosti i eleganciji donosi dužinu od 4.626 mm (+67 mm u odnosu na prethodni model), rastegnuti međuosovinski razmak od 2.712 mm (+11 mm) i smanjenu visinu od 1.449 mm (-20 mm). Istovremeno, sa povećanjem traga točkova (+47 mm naprijed, +39 mm straga) novi Megane Grandtour nudi najširi trag u segmentu.

 

Kabina kod novog Megana Grandtour odiše svježinom, prevashodno orijentisanom ka vozaču. U poređenju sa prethodnikom vozačka pozicija je ergonomski poboljšana. Svi high-tech elementi (Head-Up display u koloru, instrument ploča sa TFT 7-inčnim ekranom, R-Link 2 sistem sa multimedijskim ekranom veličine 8,7 inča) su dizajnirani za jednostavniju svakodnevnu upotrebu. Konfiguracija kontrola pozicionirana je u obliku slova L, a vozaču su stavljene na dohvat ruke. Visoka završna obrada, odmjereni hromirani umeci i visokokvalitetni materijali dodatno povećavaju udobnost putovanja. Za novi Renault Megane Grandtour i Grandtour GT Line, Renault je pripremio posljednju gamu Energy agregata snage od 90 do 205 KS, uključujući i hibridnu verziju, koja će biti dostupna od 2017. godine.

Datum objave: 07/03/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook