Naslovna > Automobili > BMW > X6 > Sportski i agresivan eksterijer bavarske uzdanice

2015 BMW X6

Sportski i agresivan eksterijer bavarske uzdanice

U decembru mjesecu ove godine zvanično će početi da se prodaje novi BMW – ov X6 model, koji će odlikovati izuzetan i jedinstven eksterijer...

Kompanija BMW je i zvaničnim putem predstavila svoj dugoočekivani 2015 X6 crossover, koji na tržištu možemo da očekujemo već u toku decembra mjeseca ove godine. Redizajnirani model prati utabane stope svog prethodnika, pa ga upravo zbog toga odlikuje i prepoznatljivi sportski, odnosno agresivan eksterijer, kod koga je stil svakako najvažniji.

 

Pored toga, model karakteriše i unaprijeđena aerodimanika, te dodatna standardna oprema koja podrazumijeva bi – ksenonska svjetla, te set 19 – inčnih aluminijumskih točkova. U ponudi će takođe biti i M Sport varijanta, koja se razlikuje po aerodimaničnom paketu opreme, matiranoj aluminijumskoj masci,t e setu od 19 – inčnih aluminijumskih točkova. Model će takođe da karakteriše unaprijeđeni enterijer, Adaptive M oslanjanje, kao i vazdušno oslanjanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Putnička kabina jasno nam stavlja do znanja dizajn X5 modela, a između ostalog tu je i sportski točak upravljača, kožni tapacirung, kao i iDrive zabavno – informativni ssitem sa 10.25 – inčnim ekranom. U puntničkoj kabini se još nalazi i Dual Zone klima uređaj, kao i prtljažnik kapaciteta 1.525 litara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj atraktivni crossover možete da naručite u nekoliko boja, i to u Oxide Silver, Aluminum Hexagon, Brushed Aluminium, American Oak, Fineline Stripe, Fineline Pure ili Poplar Grain varijanti. Kada se ovaj model u decembru mjesecu pojavi na tržištu, biće dostupan sa tri različita motora. Naime, xDrive 50i će odlikovati 4.4 litarski TwinPower Turbo V8 motor, koji postiže 450 KS i 650 Nm obrtnog momenta. Iz mjesta mirovanja do 100 km/h biće mu potrebno tačno 4,8 sekundi, dok je njegova maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada govorimo o dizel varijanti, xDrive30d koristi 3.0 litarski TwinPower Turbo šestocilindarski dizel motor sa 258 KS i 560 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 km/h potrebno mu je 6,7 sekundi. Njegova maksimalna brzina ograničena je na 230 km/h.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tu je i treća opcija, M50d 3.0 L šestocilindarski dizel motor, sa trostrukim turbopunjačem koji razvija 381 KS i 740 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovoj dodatnoj snazi, ovaj crossover model do 100 km/h ubrzava za 5.2 sekunde, dok je njegova maksimalna brzina 250 km/h.

 

Ovim modelima će se iduće godine na proljeće pridružiti i sDrive35i, xDrive35i i xDrive40d modeli. 

 

Datum objave: 06/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook