Naslovna > Vijesti > Sportski izgled i elegancija

Seat Crossover 20V20

Sportski izgled i elegancija

Pred sami početak 85. međunarodnog salona automobila u Ženevi, Seat je prezentovao koncept budućeg serisjkog crossover modela koji će se pojaviti u prodaji 2016 …


Čelnici Seata su izjavili da je njihova namjera, prilikom dizajniranja ovog modela, bila da koncept 20V20 bude kombinacija elegancije i SUV vozila. Crossover je dugačak 4,66 m, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2,79 m, dok je odstojanje od zemlje čak 22,8 cm. Postavljen je na 20 inčne alumunijumske točkove. Uz dosta prepoznatljiv dizajn karakterišu ga i oštrije linija za novu generaciju marke Seat.

 

Vozilo je namenjeno za prevoz 4 odrasla putnika, ali se po potrebi na zadnjim sjedištima mogu prevesti i 3 osobe, ako se uspravi središnji naslon za ruke. Ovoga puta prtljažnik nudi dosta više prostora tj. 600 l korisnog prostora. Ipak 2016. godine kada se pojavi produkcijska verzija, ne treba očekivati velike izmene u dizajnu spoljašnjosti. Ali što se enterijera tiče on će dobiti malo konvencionalniji izgled.

 

Pogonski sistem novog Seata Crossovera 20V20 još nije poznat ali se predpostavlja da će na raspolaganju biti TSI i TDI benzinski i dizel motori VW grupacije, kao i verzija sa prednjim ali i 4x4 pogonom. Serijski model proizvodiće se u Škodinoj fabrici u Češkoj.

Datum objave: 03/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook