Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Sportski svjetski automobil godine

Kia EV6 GT

Sportski svjetski automobil godine

Kia EV6 GT je kreiran u skladu s novim fokusom marke Kia, koji naglašava da je kretanje temelj čovjekovog razvoja, jer ljudima omogućava otkrivanje novih mjesta, uspostavljanje novih odnosa i sticanje novih iskustava...

Kia je postigla veliki uspjeh na ovogodišnjem takmičenju World Car Awards, jer je njen model Kia EV6 GT osvojio titulu World Performance Car 2023. Nagrada je dodijeljena na ceremoniji u okviru međunarodnog salona automobila u Njujorku, a žiri je činilo 100 uglednih novinara iz oblasti automobilske industrije iz 32 zemlje. Nakon procjene velikog broja novih modela iz cijelog svijeta, ovo priznanje za Kiju dodatno potvrđuje njen fokus na inovativna rješenja mobilnosti koja su u skladu sa njenim razvojem i u skladu sa principom marke Kia "Pokret koji inspiriše".

 

 

 


Predsjednik i izvršni direktor Kia Corporation Ho Sung Song je povodom toga rekao: "Ovo priznanje članova žirija World Car Awards je izuzetna čast. Dok se Kia mijenja u vodećeg svjetskog pružaoca održivih rješenja trudimo se stvarati vozila koja nude veliku praktičnost, ali istovremeno svojom svestranošću, izuzetnim tehnologijama i istančanim dizajnom oduševljavaju klijente. Ovo najnovije prestižno priznanje je još jedna potvrda uspješnosti naše strategije."

 

 

 

 

 

 

Kia EV6 GT, koji je nedavno osvojio nagradu World Performance Car, predstavlja poboljšanu verziju već odlične ponude standardnog EV6 modela. Pored prestižne nagrade World Performance Car, Kia EV6 standardni model je osvojio još nekoliko uglednih nagrada, uključujući titulu Evropski auto godine za 2022. godinu i nagradu Utility vozilo godine za 2023. godinu u Sjevernoj Americi. Ovaj potpuno električni automobil snage 585 KS, koji može da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 3,5 sekundi i dostigne najveću brzinu od 260 km/h, nudi prostranu unutrašnjost i istančan dizajn, pobijedivši tako žestoku konkurenciju renomiranih sportskih automobila s benzinskim agregatima.

Datum objave: 24/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook