Naslovna > Vijesti > Spreman za trke!

Seat najavio Leon Eurocup seriju

Spreman za trke!

Sezona trka će početi u maju, a održavaće se na šest evropskih lokacija...

Automobilska kompanija Seat objavila je planove o organizovanju Leon Eurocup serije trka koja će da bude organizovana iduće godine. Sezona će početi u maju iduće godine, a održavaće se na šest evropskih lokacija. Datum održavanja trka zasada još uvijek nije poznat, ali pretpostavlja se kako će uskoro da bude objavljen.

 

Vikend trka će da počne u petak a održavaće se sve do nedjelje. U toku tog perioda biće organizovane dvije besplatne trkačke sesije, kvalifikacije, te dvije trke, što će svakako da bude zanimljivo, kako za takmičare, tako i za publiku.

 

Učesnici će da se takmiče sa Seat Leon Cup Racer modelom. Riječ je o laganoj verziji standardnog modela koji ima zaštitni kavez, digitalnu instrument tablu, te 18 – inčne točkove. Unutar kabine posebno se izdvajaju sjedišta, koja će da budu izrađena od materijala male težine.

 

Dušu ovog automobila čini ono što se nalazi ispod poklopca motora. Naime, riječ je o 2.0 L turbo motoru, koji postiže 330 „konja“ te 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na prednju osovinu preko šestostepenog DSG mjenjača ili sekvencijalne trkačke transmisije. 

Datum objave: 02/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook