Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Spremne su vrijedne nagrade!

Red Bull Home Run

Spremne su vrijedne nagrade!

Osmi tradicionalni Red Bull Home Run koji će biti održan u subotu 12. februara na Jahorini sve je bliži. Takmičari i posjetioci već znaju da je najmasovniji spust skijaša i bordera u našoj zemlji sinonim za vrhunsku cjelodnevnu zabavu na snijegu, a i ovaj put neće izostati vrijedne nagrade...

Najbrže učesnice i učesnike spusta ali i partyja,ove godine očekuju HEAD Race skije, vikend skipass na Jahorini, adrenalinska vožnja quadom za dvije osobe po jahorinskim vrletima, vikend za dvije osobe u hotelu Termag, ulaznice za Brodolom wintermagic na Jahorini te rafting vikend za dvije osobe na Tari / Drini - Camp Divlja Rijeka. Nagrade će osvojiti tri najbrže skijašice, tri najbrža skijaša, najbrža snowboarderka, najbrži snowboarder, najsporiji učesnik (time limit u ovoj kategorijije 15 minuta) te najbolja party ekipa.

 

 

 

 

 


Pravila trke su jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama imaju zadatak pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik. Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci. Svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je mlađim od 18 potrebna saglasnost roditelja. Više informacija može se pronaći na Red Bull web stranici, a prijave su moguće i na dan trke do 13:00 sati u Red Bull šatoru ispod hotela Termag na Jahorini. Trka počinje u 16 sati.

 

Datum objave: 08/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook