Naslovna > Vijesti > Stefan Jacoby najuticajnija osoba godine

Volvo

Stefan Jacoby najuticajnija osoba godine

Predsjednik Volvo Car korporacije Stefan Jacoby imenovan je „najuticajnijom osobom godine“ od strane StrategiTorget Verkstadsindustrin - foruma za odabrane donosioce odluka u industriji Švedske.

U jesen 2011. godine, četiri su osobe bile nominovane za titulu „najuticajnije osobe godine“ od strane StrategiTorget Verkstadsindustrin foruma, odnosno 125 osoba, koje predstavljaju najveće industrijske kompanije Švedske. Među nominovanima su bili Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije, Johan Molin, predsjednik kompanije Assa Abloy, zatim Peter Nilsson, predsjednik kompanije Trelleborg AB, te Ronnie Leten, predsjednik kompanije Atlas Copco.

 

Cilj ove nagrade je naglasiti vizionare i pionire švedske industrijske scene, koji su imali najveći uticaj na razvoj iste. Većina učesnika foruma prepoznala je rad Stefana Jacobyja i odlučila da upravo njemu dodijele nagradu za 2012. godinu.„Naravno da je još prijatnije, što su upravo moje kolege u industriji glasali za mene u ovom značajnom takmičenju. Zaista sam ponosan. Istovremeno bih se zahvalio Volvo timu na neizmjernoj posvećenosti“ - rekao je Jacoby.

Datum objave: 22/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook