Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Stigao redizajn najtraženijeg SUV modela brenda

Hyundai Tucson

Stigao redizajn najtraženijeg SUV modela brenda

Na BiH tržištu, Tucson već godinama drži titulu lidera i najtraženijeg modela u SUV segmentu, a sudeći po nastavku napretka i razvoja, ta pozicija će vjerojatno ostati nepromijenjena. Očekuje se dolazak redizajniranog modela na tržište Bosne i Hercegovine u trećem kvartalu ove godine...

Hyundai predstavlja redizajn svog najprodavanijeg automobila, koji donosi niz poboljšanja, uključujući drugačiji izgled, inovativnu tehnologiju, širi spektar pogonskih sklopova prilagođenih potrebama kupaca i poboljšani ukupni paket. Od svoje premijere 2004. godine, Hyundai Tucson je osvojio srca evropskih vozača, postavši ne samo najprodavaniji model već i omiljeni među fanovima širom kontinenta. U 2023. godini, u Evropi je registrovano 158.056 primjeraka ovog kompaktnog SUV-a, što označava značajan porast prodaje u odnosu na prethodnu godinu. Do marta 2024. godine, u HMMC - Češkoj fabrici u Nošovicama, proizvedeno je 746.834 vozila četvrte generacije Tucsona za evropsko tržište. Ovaj model se izvozi u 60 zemalja, uključujući neka tržišta izvan Evrope. Njemačka, Velika Britanija i Španija su tri najveća tržišta za Tucson.

 

 

 


Hyundai je redizajnirao novi Tucson, zadržavajući progresivnu privlačnost svojih prethodnika, dok je istovremeno predstavio osvježenja. Sa svojim elegantnim i modernim izgledom, Tucson se može pohvaliti redizajniranim prednjim i zadnjim branikom, te novom zaštitnom oblogom. Prepoznatljivi dizajn 'anđeoskih krila' ponovno je prisutan, ali s većim dnevnim svjetlima. Takođe, Tucson se sada može pohvaliti obnovljenom linijom aluminijskih točkova te pet novih boja: Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic i Sailing Blue Pearl.

 


Novi Tucson podiže udobnost i praktičnost na potpuno novi nivo, uvodeći niz osvježenja za poboljšano iskustvo kako vozača tako i putnika. Osim redizajniranih sjedišta i centralnih obloga vrata, unutrašnjost je potpuno renovirana, uključujući kontrolnu tablu, upravljač i centralni naslon za ruku. Svaki detalj, od redizajniranog upravljača do dvostrukih 12,3-inčnih ekrana za klaster i infotainment, pažljivo je osmišljen s ciljem pružanja udobnosti i praktičnosti svim putnicima. Dvostruka automatska kontrola temperature takođe je dobila novi displej. Promjene u enterijeru obuhvataju i novi tip naslona za ruku, shift by wire ručica mjenjača postavljena iza upravljača, te osvježeni dizajn gornje obloge vrata.

 


Kupci su uvijek hvalili Tucson zbog visokog nivoa opreme, a Hyundai je u četvrtoj generaciji dodatno unaprijedio paket, učvršćujući svoju poziciju lidera na visoko konkurentnom tržištu. Hyundai nastoji ispuniti rastuće zahtjeve današnjih vozača, posebno u domenu sigurnosti. Novi Tucson ide korak dalje kako bi zaštitio svoje putnike, ističući se naprednim sistemima za pomoć vozaču (ADAS). To uključuje kontrolu stabilnosti pri bočnim udarima vjetra (CWC), koji pomaže u vožnji pri velikim brzinama i protiv jakog vjetra, primjenom kočenja djelimično i kontrolom upravljanja, čime se poboljšava stabilnost vožnje. Osim ažuriranog ADAS-a, Tucson sada ima i USB C-tip povezivanja. Hyundai je prepoznao sve veću rasprostranjenost i efikasnost USB portova tipa C te je prihvatio ovaj standard kako bi ponudio brži prijenos podataka i mogućnosti punjenja, što je idealno za različite uređaje.

Datum objave: 28/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook