Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Stigla poboljšana verzija najluksuznije limuzine

Mercedes-Benz EQS

Stigla poboljšana verzija najluksuznije limuzine

Novi model EQS-a donio je neke elemente dizajna iz Mercedes-Benz S-Klase, što znači da su promjene suptilne...

Kompanija Mercedes-Benz nedavno je otkrila poboljšani model EQS na sajmu automobila u Kini. Ovaj električni sedan, koji predstavlja vrhunac linije, sada dolazi sa standardnim sportskim AMG Line prednjim branikom, redizajniranom maskom koja ima hromirane letvice, inspirisane dizajnom S-Klase, kao i novim ukrasom na poklopcu motora. Unutrašnje promjene takođe su primjetne, sa dodatnim hromiranim detaljima i unaprijeđenim zadnjim sjedištima koja sada sadrže dodatnih 5 mm pjene za veću udobnost. Takođe, sjedište se može podešavati od 27 do 36 stepeni jednostavnim dodirivanjem dugmeta.

 

 

 


Za kupce koji cijene vrhunsku udobnost na zadnjim sjedištima, dostupna je Pinnacle oprema sa opcijom Executive Interior Package, koja nudi niz dodataka koji podižu nivo udobnosti na potpuno novi nivo. Ovaj paket uključuje prednje sjedište s opcijom naginjanja prema naprijed, omogućavajući veći prostor za noge putnika na zadnjem sjedištu. Ali to nije jedina inovacija jer se zadnji naslon može naginjati za 38 stepeni, a putnici na zadnjim sjedištima mogu uživati u funkciji grijanja donjeg dijela, ramena i vrata. Pored toga, paket obuhvata pneumatska podešavanja sjedišta i osvjetljenje zadnje strane prednjih sjedišta, što pruža dodatnu udobnost i luksuznu atmosferu unutar vozila.

 


Kada su u pitanju performanse, EQS je opremljen potpuno novom baterijom kapaciteta od 118 kWh, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prethodnu bateriju od 108,4 kWh. Redizajniran model takođe ima novi kočioni softver koji omogućava efikasniju rekuperaciju energije prilikom kočenja. Zahvaljujući ovim poboljšanjima, EQS sada ima veći domet, a iz Mercedesa tvrde da je povećan za 82 km po WLTP ciklusu, a modeli sa pogonom na sva četiri točka mogu sada vući teret do 1.700 kg, što je značajno povećanje u odnosu na prethodnih 750 kg.

Datum objave: 12/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook