Naslovna > Automobili > Škoda > Kamiq > Stigli osvježeni modeli češkog brenda

Škoda Scala i Kamiq

Stigli osvježeni modeli češkog brenda

Sve verzije Scala i Kamiqa dolaze s pogonom na prednje točkove, što pruža odlične performanse i upravljanje u svim uslovima vožnje. Ove unaprijeđene verzije modela Scala i Kamiq donose brojna poboljšanja u pogledu stila, tehnologije i performansi, čineći ih još atraktivnijim za potencijalne kupce...

Češki proizvođač automobila Škoda nedavno je zvanično predstavio osvježene verzije svog popularnog kompaktnog hatchbacka Scala i B-SUV modela Kamiq. Ovi redizajnirani modeli donose poboljšanja u izgledu, tehnologiji, sigurnosti, održivosti i ekonomičnosti, što će sigurno oduševiti ljubitelje Škode širom svijeta. Nova izdanja dolaze četiri godine nakon što su originalni modeli prvi put predstavljeni. Scala i Kamiq zadržali su svoj prepoznatljivi izgled, no dizajneri su se odlučili za evolucijski pristup promjenama. Najvidljivije izmene fokusirane su na prednje dijelove vozila, uključujući redizajnirana prednja svjetla. Sada su dostupna i prednja svjetla s Matrix-LED tehnologijom kao opcija, koja pruža napredne funkcije i poboljšava osvjetljenje. Prednje maske i branici takođe su doživjeli neke manje promjene kako bi unijeli svježi izgled.

 

 

 


Scala se ističe svojim prednjim svjetlima koja imaju kristalne module, stvarajući efekt "blistavih malih blokova leda ili dragog kamenja". S druge strane, Kamiq sada ima tanja i podijeljena prednja svjetla koja mu daju prepoznatljiv i sofisticiran izgled. Osim estetskih promjena, ovi osvježeni modeli donose i unapređenja u pogledu tehnologije, sigurnosti i održivosti, što će sigurno doprinijeti boljem iskustvu vožnje za vlasnike Škode Scala i Kamiq. Profil Škodinih modela, Scala i Kamiq, ostao je prepoznatljiv, ali sada kupcima nude nove dizajne laganih felgi veličine do 18 inča. Na zadnjem dijelu vozila primjećuju se unaprijeđene LED grafike za svjetla, kao i redizajnirani branici. Sportski Monte Carlo modeli izdvajaju se po sjajnim crnim detaljima na karoseriji, zatamnjenim prozorima, standardnim LED svjetlima i opcionalnim 18-inčnim Ursa felgama, što dodatno naglašava njihov sportski karakter.

 


Pogonske opcije su zadržane iz originalnih modela, ali obnovljeni modeli koriste najnovije verzije TSI motora. Osnovni model pokreće 1,0-litarski TSI trocilindarski benzinac s 94 KS, koji se može kombinovati s petostepenim ručnim mjenjačem. Zatim, slijedi verzija 1,0-litarskog TSI motora s 113 KS, koja je dostupna s šestostepenim ručnim ili sedmostepenim automatskim DSG mjenjačem. Flagship model i dalje je opremljen 1,5-litarskim TSI četverocilindarskim benzinskim motorom koji razvija 148 KS i koristi ACT tehnologiju deaktivacije cilindara. Ovaj motor može se dobiti s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Datum objave: 01/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook