Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Stiže „automobil nad automobilima“

Alfa Romeo

Stiže „automobil nad automobilima“

Dugo se špekulisalo o mogućoj produkcijskoj verziji modela 4C, koji se kao koncept pojavio prije dvije godine,da bi nakon potvrde o produkciji Alfa sada saopštila i vrijeme u kojem će se ovaj automobil pojaviti

Alfa Romeo 4C je jedan od najljepših automobila koji se pojavio u posljednje vrijeme. Kao koncept se predstavio prije dvije godine u Ženevi, da bi nakon odličnih reakcija prošle godine predstavljen i kao produkcijski model u Frankfurtu.

 

Dugo se nagađalo, kada bi se 4C mogao pojaviiti na tržištu, a Alfa Romeo je objavom teaser fotografije ta nagađanja privela kraju.  Naime, 4C se najavljuje kao „automobil nad automobilima, koji neće razočarati kada se nađe na tržištu naredne godine.“ Najveća odlika ovog automobila je njegov agregat koji je pozicioniran na središtu vozila, pa se od 4C očekuju izrazito visoke sportske performanse.  Očekuje se 1.8-litarski agregat sa 230 KS, koji se nalazi i u Gullieti i koji do 100 km/h u ovom automobilu ubrzava za 6,8 sekundi. No, s obzirom da je 4C izrazito lakši od Giuliette, te aerodinamičniji, treba očekivati i bolje performanse.  

Datum objave: 28/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook