Naslovna > Vijesti > Stiže još sportskih automobila?

Toyota

Stiže još sportskih automobila?

Posvećenost sportskim automobilima ne prestaje kada je ovaj proizvođač u pitanju, predstavnici kompanije su njavili noviteti u Gazoo Racing liniji vozila...

Nakon novog i dugo najavljivanog Supra modela, Toyota planira u skorije vrijeme da predstavi još sportskih automobila. Iako još nema zvaničnih informacija kada će se oni pojaviti i o kojim modelima je riječ, predstavnici kompanije su najavili noviteti u Gazoo Racing liniji vozila.

 


"SUV automobili su fini, ali na kraju dana postoji li šta bolje od zategnutog sportskog automobila sa pogonom na zadnjoj osovini? Nadam se da ovo neće biti poslednji Toyotin sportski automobil koji ćemo videti u budućnosti", izjavio je ovo direktor kompanije, Akio Tojoda, prilikom predstavljanja Supra modela. Iako je bilo riječi u proteklom periodu o mogućim nasljednicima Celice i MR2, veća je mogućnost da Toyota sportsku priču nastavi sa GR verzijama modela GR86, Yarisa i nove Corolle Hatch, a pretpostavlja se i da će Corolla dobiti "hot-heč" verziju sa hibridnim motorom, zapremine 2,0-litara, koji bi razvijao oko 250 ks.

Datum objave: 31/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook