Naslovna > Vijesti > Stiže na Worthersee događaj

Premijera – Škoda CityJet koncept

Stiže na Worthersee događaj

Svi su se složili u jednoj konstataciji – da bi se dobio dinamičan gradski kabriolet, potrebno je ukloniti krov…

Češki proizvođač automobila Škoda, internet putem predstavila je svoj CityJet koncept, čije je zvanično prestavljanje zakazano za naredni vikend, tačnije za Worthersee događaj. Radi se o kabriolet verziji Citigo modela, na čijem razvoju je radilo šesnaest stažista ove kompanije, a na čelu tog tima bio je i glavni dizajner kompanije Škoda, Jozef Kaban.

 

Svi su se složili u jednoj konstataciji – da bi se dobio dinamičan, gradski kabriolet, potrebno je ukloniti krov i zadnju klupu! To je i učinjeno, pa ovaj automobil izgleda zaista privlačno i jedinstveno. Eksterijer ovog automobila odlikuje plava metalik boja, set od 16-inčnih aluminijumskih točkova plave boje, kao i ručno rađen zadnji spojler.

 

Ispod poklopca motora nalazi se motor male zapremni, 1.0 litarski, koji razvija 75 KS. Pored kompanije Škoda i Seat planira da na pomenutom događaju predstavi svoju varijantu kabrioleta Cupster koncept. Nema sumnje, očekuje nas mnoštvo zanimljivih noviteta i koncepata u toku održavanja ovog događaja. 

 

Datum objave: 24/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook