Naslovna > Vijesti > Stiže nam još jedan primjerak CC100 modela

Aston Martin popustio

Stiže nam još jedan primjerak CC100 modela

Iako je najavljeno da će samo dva modela ovog autmobila da budu proizvedena, u Aston Martinu su popustili i odlučili da usreće još jednog, trećeg kupca..

Prije par dana, javnosti je saopšteno da su oba Aston Martinova modela CC100 prodata. Jedan je isporučen kupcu, dok drugi još uvijek nije ni počeo da se proizvodi. Tada su iz Aston Martina još jednom potvrdili da će samo dva ova modela da napuste njihovu fabriku, te da će samo ona dva najsretnija imati priliku da ga posjeduju.

 

Međutim, još jednom je dokazano da novac čini čuda. Iz ove automobilske kompanije najavili su kako će svoj koncept CC100 učiniti manje jedinstvenim, te da će napraviti još jedan njegov primjerak. Ovaj automobil sa kojim je ovaj brend proslavio svoj stoti rođendan, očigledno je bogatoj mušteriji zapala za oko, pa m u nije bio problem da svojim milionima nagovori Aston Martin da prekrše dato obećanje, te da za njega naprave još jedan primjerak.

 

Podsjetimo se, automobil je zasnovan na modelu V12 Vantage, koji pokreće 6.0 litarski V12 motor. Za ubrzanje do 100 km/h treba mu oko 4 sekunde, dok je njegova maksimalna brzina 290 km/h. Nakon ovog neplaniranog, trećeg primjerka, iz Astona Martina najavljuju kako više neće proizvoditi ove modele. Međutim, ukoliko neko ponudi veliku svotu novca za isti, moguće je da će Aston Marin ponovo da popusti. 

Datum objave: 31/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook