Naslovna > GMC Hummer > Stiže SUV sa preko 1,000 KS

GMC Hummer

Stiže SUV sa preko 1,000 KS

GMC je sa novim teaserom najavio dolazak električnog Hummera u SUV formatu, koji će većinu mehaničkih komponenti dijeliti sa ranije predstavljenim pick-up bratom...

Mračna teaser fotografija predstavlja prvi pogled na novi, čisto električni GMC Hummer SUV. Oficijalno će debitovati 3. aprila sa istom električnom tehnologijom i stilskim linijama kao i njegov pick-up brat. Električni Hummer će GMC-u pružiti još jednu ponudu u veoma popularnom segmentu velikih električnih ,,tenkova“. Sudeći po ovoj najavi, GMC Hummer SUV će izgledati gotovo identično kao i pick-up. Dijeliće istu LED svjetlosnu traku pune širine, lukove točkova i visinu, stim što će naravno jedina velika razlika biti u zatvorenom prtljažniku uz vrata koja imaju nosač rezervnog točka.

 

 


Kabina bi takođe trebalo da bude slična pick-upu, što bi značilo 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata i 13,3-inčni ekran multimedije uz ogromnu centralnu konzolu inspirisanu H1 modelom. GMC tek treba da objavi detaljne specifikacije za novi električni SUV, ali sasvim je logično očekivati da će dijeliti većinu mehaničkih komponenti sa pick-up modelom. To znači da će imati tri elektromotora, koji bi trebalo da proizvedu kombinovanu snagu od preko 1,000 KS i čak 15,592 Nm obrtnog momenta. GMC još nije potvrdio kapacitet baterije, iako se pominje da će SUV moći preći 560 km sa jednim punjenjem.

Datum objave: 09/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook