Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Stiže u oktobru sa M4 motorom i kočnicama

BMW M2

Stiže u oktobru sa M4 motorom i kočnicama

M2 ima iste adaptivne amortizere kao i 275/35/19 prednje i 285/30/20 zadnje gume kao i M4. U poređenju sa manjim verzijama Serije 2 Coupe, prednji i zadnji tragovi guma su prošireni za značajnih 5,3 centimetra. Kada se ukloni šarena folija, novi M2 bi trebao izgledati prilično agresivno i vidljivo nadograđen u odnosu na M240i...

BMW je zvanično započeo odbrojavanje do svjetske premijere posljednjeg M automobila koji nije elektrifikovan. Zaista, M2 G87 će ući u istoriju kao posljednji model na benzin koji nosi „najmoćnije slovo na svijetu“. Njemački premijum brend već neko vrijeme „tizuje“ novi M2, a sada je potvrđeno da zvanično stiže u oktobru. Sportski kupe bi trebalo da se pojavi na tržištu u aprilu 2023. godine.

 

 

 


BMW planira prodati svoj najmanji M automobil isključivo sa pogonom na zadnje točkove, koji će snagu motora primati preko standardnog šestostepenog manuelnog mjenjača ili opcionog osmostepenog M Steptronic automatskog mjenjača. Što se tiče motora, S58 će doći iz M4, ali ne treba očekivati slične nivoe snage jer bi to omogućilo M2 sljedeće generacije da uništi prodaju većeg M automobila. Zvaničnici kompanije su rekli da će bi-turbo 3.0-litarski „redni šestak“ biti podešen na oko 450 KS.

 


BMW pominje da će novi M2 isporučiti otprilike isti nivo performansi kao i stari M2 CS. Naslijediće kočioni sistem od M4 i biće ponuđen sa krovom od karbonskih vlakana kako bi se smanjila težina. Uz dodatnu cijenu, prednja sjedišta od karbonskih vlakana poboljšaće sportski ambijent u kabini. Kad smo kod toga, u unutrašnjosti će se nalaziti instrument tabla i ekran osjetljiv na dodir u istom zakrivljenom komadu stakla kao na svim BMW-ima koji imaju iDrive 8.

Datum objave: 13/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook