Naslovna > Automobili > Opel > Corsa > Stižu električne i plug-in hibridne verzije

Opel

Stižu električne i plug-in hibridne verzije

Naredna godina u ovoj kompaniji će biti značajna iz više razloga, prvo tu je jubilej od čak 120 godina proizvodnje automobila, a takođe proizvođač planira iste godine da lansira električne i plug-in modele...

Među električnim automobilima ovog njemačkog proizvođača će se naći Corsa EV, koja će premijerno biti predstavljena 2019. godine, a nedugo zatim bi se trebala pojaviti i u prodajnim salonima. Prema najavama Mihael Lohšelera, prvog čovjeka kompanije Opel, Corsa EV bi trebala omogućiti da električni automobili postanu pristupačniji za mnoge kupce.

 

Pored kompaktne Corse, naredne godine stiže i nešto veći Grandland X u Plug-in Hybrid izdanju, sa e-AWD pogonom na sva 4 točka. Ovaj automobil koristiće pogonski sistem GT Hybrid4, ukupne snage 300 ks (221 kW). Pored 1.6 litarskog PureTech benzinca sa sa 200 ks (147 kW), hibridni sistem ima i dva elektromotora, a svaki razvija po 110 ks (80 kW). Tokom 2019. debitovaće i Opel Mokka X druge generacije, koja će takođe dobiti elektrifikovanu verziju. Početak proizvodnje ovog automobila predviđen je godinu dana kasnije, a za istu godinu je najavljena i električna verzija lakog komerijalnog vozila Opel Vivaro.

Datum objave: 11/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook